Diş Hekimliği Mezuniyet Öncesi Çekirdek Eğitim Programı

Kısa adı DUÇEP-2016 olan “MEZUNİYET ÖNCESİ DİŞ HEKİMLİĞİ EĞİTİMİ ULUSAL ÇEKİRDEK EĞİTİM PROGRAMI-2016” Başkanlığını yapma mutluluğuna ulaştığım çok değerli bir ekibin yoğun çalışmaları sonucu ortaya çıkartılmıştır.

Diş hekimliğinde çekirdek eğitim programı hazırlıkları 2000’li yılların başlarına kadar uzanır. 2003 yılında ilk taslağı hazırlanan ÇEP ne yazık ki bu aşamada kalmıştır. Sonrasında uzun ve sorunlu dönemlerden geçilmiş ve nihayet 2016 yılında DUÇEP-2016 tamamlanmıştır.

DUÇEP-2016, Diş Hekimliği Dekanları Konseyinin 18 Nisan 2016 tarihinde yaptığı 13. Olağan Genel Kurul Toplantısında kabul edilmiş ve YÖK’e sunulmuştur. YÖK tarafından 23.06.2016 tarihinde kabul edilmiştir.

MEZUNİYET ÖNCESİ DİŞ HEKİMLİĞİ EĞİTİMİ ULUSAL ÇEKİRDEK EĞİTİM PROGRAMI’nın son güncellemesi 2021 sürümünde üyesi olduğum Diş Hekimliği Dekanları Konseyi, Eğitim ve Araştırma Alt Kurulu tarafından yapılmış ve Konseye teslim edilmiştir.

Alt Kurulumuzun görev süresi bu güncelleme ile sona ermiş olsa da yakaladığı uyumlu ve verimli çalışma ortamını devam ettirmeye karar vermiştir. Ulusal Diş Hekimliği Eğitim Gönüllüleri olarak diş hekimliği eğitimine katkı sağlamaya devam etmekteyiz. Yaptığımız çalışmalara https://www.udeg.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Diş Hekimliği Dekanları Konseyi tarafından kabul edilmiş olan MEZUNİYET ÖNCESİ DİŞ HEKİMLİĞİ EĞİTİMİ ULUSAL ÇEKİRDEK EĞİTİM PROGRAMI-2021 (DUÇEP-2021) metnine ulaşmak için tıklayınız.

DUÇEP-2016’nın YÖK tarafından kabul edilmiş olan sürümüne ulaşmak için tıklayınız.

ÇEP 2003 taslağına ulaşmak için tıklayınız.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir