Ülkemizde akademik ortamın geliştirilmesi hakkında görüş

Eğitim ve araştırma alt kurulu olarak hazırlamış olduğumuz görüş yazısı aşağıdadır. Taslak metinde araştırma, eğitim ve klinik ağırlıklı akademik kadrolar ve pek çok öneri bulunmaktadır. Akademik iklimin geliştirilmesi, daha verimli çalışma ortamı sağlanması ve özellikle diş hekimliğinde doktora ve uzmanlık eğitimi alanların hangi kadrolara atanması gerektiği ile ilgili de öneriler içermektedir.

Şahsi fikrim sorunların tek tek çözülmesi yerine, fotoğrafın tamamına bakarak iklimin düzeltilmesinin çok daha fazla sorunu birlikte çözebileceği yönündedir. Örneğin bir kadronun kaldırılıp yerine farklı isimde yeni bir kadro tahsis edilmesi yerine buradaki öneriler geliştirilerek ülkemiz için çok daha yararlı uygulamalar yapılabilir.

Bu öneriler, herhangi bir makam tarafından talep edilmediği halde alt kurulumuz tarafından hazırlanmıştır, kusurumuza bakmayınız (!)

Bu tarz uygulamalar için mevzuat değişiklikleri de gerekebilir. Mevcut önerilerin, mevcut yasalarla sınırlı kalması durumunda nasıl gelişme sağlanabilir? Bu konuda eleştirilenler de kusurumuza bakmasın….

Taslak aşamasında kalan öneri metnimize ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir